Ingyenes kiszállítás Magyarországon

"A gyógyszerek nem segítettek" - igaz történet

Ez a tartalom a Project CBD eredeti írása alapján, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület fordításával kerül publikálására a www.diahemp.hu weboldalon.

Egy ember története arról, hogyan használt kannabisz alapú termékeket azért, hogy legyőzze a kezelhetetlen rágóizomgörcsöt és egyéb gyógyszerek okozta életveszélyes mellékhatásokat.

2008-ban rohamot kaptam, amikor számos különböző gyógyszert szedtem - nagy részben az ásványianyag-veszteség miatt, amit a túl sok kortizon-acetát (mellékvese szteroid hormon) szedése okozott. Ezt a gyógyszert egy mellékvese hormon pótló projekt részeként adták számos más gyógyszerrel együtt. Az elmúlt 10 évben ennek a rossz reakciónak az életveszélyes következményeivel küzdöttem.

A roham miatt lelkileg és fizikailag is traumatizálódtam. A füleim körüli izmok elszorították az idegeket, a nyakamnak aszimetriája volt és kialakult egy súlyos rágóizomgörcs, bármilyen állkapocs mozgás (legyen az evéstől, rágástól) erős fájdalmat okozott a nyakamban. A fájdalom szörnyű volt, tartós és vadul lüktetett.

A felírt gyógyszerek egyike sem hatott a fájdalom ellen.

Kipróbáltam különféle nem narkotikus fájdalomcsillapítókat, köztük görcsoldókat és görgátlókat. 2009-ben kezdtem a Gabapentinnel, és gyorsan abba is hagytam, amikor életveszélyes dührohamok, depresszió és öngyilkossági gondolatok jelentkeztek. Aztán 8 évig szedtem a Tylenolt és az Arthrotec-et, de ezek a gyógyszerek szintén nem voltak képesek csillapítani a fájdalmat, és a mentális problémáim is súlyosbodtak. A dolgok annyira rosszra fordultak, hogy kétségbeesésemben túladagoltam a fájdalomcsillapítókat a hatástalanságuk miatt.

Számomra nem egyértelmű, hogy miért nem működtek ezek a gyógyszerek, bár gyanítom, hogy ennek valamilyen köze van a kálium hiányhoz, amelynek szintjét jelentősek lecsökkenti a nem narkotikus fájdalomcsillapítók tartós használata. Mégis azt hiszem, hogy a legtöbb nem kannabinoid gyógyszer csak játszik a testtel, és valójában még rosszabbá teszi a dolgokat azáltal, hogy nem a mögöttes problémákat célozzák.

Majdnem 10 évig tartósan nyaki görcseim voltak, amelyek csak akkor szűntek meg, amikor elkezdtem használni a különböző kannabisz termékek kombinációját. Úgy gondolom,  hogy a kannabidiol (CBD) - sokat segített az idegi válaszok blokkolásával, amely szerintem szerepet játszott a nyakmerevségben.

Annak érdekében, hogy végre megkönnyebbüljön az állam, és megszabadítsam a nyomástól a nyaki idegeket és izmokat, CBD-ben gazdag olajokat használtam mindennap, apró adagokban. Végül eljutottam oda, hogy fájdalommentesnek mondhatom magam. Ez lehetővé tette számomra, hogy továbblépjek és ellássam a dolgaim, amire évek óta nem volt példa.

Nem vagyok biztos benne, hogy 100%-ban meggyógyultam, de azt mondom, hogy 90%-ban már nem gondolkodom rajta. Nagyon hosszú és nehéz út volt, de remélem, hogy további lépéseket tehetek a foglalkoztatottság és pénzügyi függetlenség felé.

A kannabinoidok megmentették a józanságomat és az életminőségemet.

- Dennis Sloane, 38 éves, a Manitoba Egyetemen végzett.