Ingyenes kiszállítás Magyarországon

Az álmatlanság legyőzése

Álmatlansággal, komoly alvászavarral kell megküzdened minden este? Ha igen, akkor számos dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy a pihenés és a feltöltődés ne jelentsen többé komoly problémát. A cikkben adunk néhány tippet amik beválhatnak számodra.

Állítsd át magad a tudatos ébredésre

Az álmatlanság gyakori kiváltója a rendszertelen ébredés sok esetben. Sokszor kísértésbe esünk a reggeleink során, mikor lenne lehetőségünk még egy kicsit továbbaludni. Abban a pillanatban jó ötletnek tűnhet és remekül esik amikor visszafekszünk a meleg ágyba, azonban a szervezetünk és a testünk ezt teljesen máshogy dolgozza fel és reagál. Ahhoz, hogy este ne jelentsen gondot az elalvás, muszáj mindennap ugyanakkor felébredni. Ezzel egy rendszert állítunk fel és a testünk ehhez fog alkalmazkodni.

Felejtsd el a fokozók használatát

...legalábbis este 6 óra után ez kifejezetten javasolt. Az energiaitalok és a koffein fogyasztás sok ember számára már alapvető napi rutinnak számítanak. A koffein és a taurin hatása a legtöbb esetben akár 10 órán át is eltarthat, így nagy az esélye annak, hogy negatívan hat az alvás minőségére és idejére. Ezek a stimulánsok nem csak az elalvást nehezítik meg, de az alvás időszaka alatt is "tevékenykedhetnek". Hiába alszunk, ha annak a minősége inkább árt, mintsem használ. 

Első körben nem is azt írjuk Neked, hogy azonnal hagyd el ezeknek a termékeknek a fogyasztását, de erőteljesen javasoljuk, hogy a fejlődés érdekében este 6 óra után már ne élj velük. Meglátod, sokat fog segíteni.

Szelektáld a délutáni pihenőket

A délutáni szundítás hatékony módja lehet az este kihagyott alvásnak, de ez nem minden esetben van így. Fontos fenntartani egy folyamatos alvás mintát, amivel megtaníthatjuk az agyunkat, hogy konkrét jelzésekkel társítsa az alvás időszakát. Ilyen társítás például a sötétség, az esti nyugalmi állapot. Ha kedvünk szerint próbálunk meg aludni délutánonként, az gyakran oda vezet, hogy a kipihentség helyett elveszítjük a teljes délutánunkat, mert használhatatlannak érezzük magunkat. Tehát az esetek nagyobb részében többet árt, mint használ.

Mozogj rendszeresen

Nem győzzük hangsúlyozni a testmozgás szerepét. Az egyik kulcsfontosságú tényezője az egészséges és hosszan tartó életnek az, hogy figyelünk a fizikai állapotunk karbantartására. A rendszeres, elhatározott testmozgás nagyban hozzájárul az alvás minőségéhez. Arra viszont figyelni kell, hogy ne közvetlen lefekvés előtt végezzük gyakorlatokat, mert az stimuláló hatással bírhat. A mozgást ideális esetben legkésőbb három órával lefekvés előtt javasolt abbahagyni, így az agyunknak és a testünknek van ideje lecsillapodni. 

Használj CBD-t közvetlen lefekvés előtt

Az alvás minőségét növelhetjük azzal, hogy lefekvés előtt CBD-t viszünk be a szervezetünkbe. Ismerten és bizonyítottan képes elősegíteni, hogy "a szemünkre jöjjön az álom", és képes maximalizálni az alvás minőségének idejét. Az alvás javítására a legjobb CBD termékeket ide kattintva találod meg. Érdemes rájuk nézni.

Korlátold az ágyban töltött időd

Az agyunk összekapcsolja azt a helyszínt az alvás és pihenés fogalmával, ahol az rendszeresen megtörténik. Az ágy azt jelenti az agynak, hogy "alvás". Azonban ha rendszeresen filmet nézünk az ágyunkban a laptopunkkal, vagy csak böngésszük a telefonunkat, az kihathat erre a felállított képre, és nehezebben fogunk tudni elaludni.

Összefoglalva

Amint láthatod, többféleképpen tudsz javítani az alvásod minőségén és idején. Próbáld ki ezeket a tippeket és tesztelgesd, hogy melyik működik neked és melyik nem. Így hamar rájössz, hogy mindenféle gyógyszer és mesterséges kiegészítő nélkül is tökéletesen kipihent tudsz lenni mindennap.

 

A Diahemp.com jogi és forrásjogi nyilatkozata: ez a bejegyzés a Diahemp.com saját írása, felhasználása, másolása kizárólag írásban történt engedélykérés és annak megadása útján történhet.